Rekrutacja do 2. edycji Akademii Liderek Romskich

Akademia Liderek Romskich to cykl spotkań i warsztatów adresowanych do kobiet ze społeczności romskiej, które chcą wzmocnić swoje kompetencje liderskie, by wpływać na otaczającą je rzeczywistość. Zainwestuj w siebie – zgłoś się do 2. edycji Akademii. Rekrutacja trwa do 25 września.

Fundacja W Stronę Dialogu otwiera rekrutacje do Akademii Liderek Romskich. Program 2.edycji akademii został przygotowany z myślą o kobietach ze społeczności romskiej, którym zależy na rozwoju osobistym i zawodowym oraz wzmocnieniu kompetencji liderskich. Tematem przewodnim tej edycji będzie przeciwdziałanie antycyganizmowi. Uczestniczki zdobędą wiedzę i umiejętności, które pozwolą im skutecznie działań na rzecz równości i sprawiedliwości.

Co zyskujesz biorąc udział w Akademii Liderek Romskich?

• Udział 5 weekendowych zjazdach: 2 stacjonarne (Warszawa) i 3 online w okresie do grudnia 2024 roku.
  • Ciekawe zajęcia i warsztaty prowadzone przez ekspertki i ekspertów z różnych dziedzin – od historii mniejszości romskiej, przez prawa człowieka, po praktyczne wykorzystanie walki z dyskryminacją i umiejętności liderskie.
  • Praktyczne narzędzia – nauczysz się, jak efektywnie działać na rzecz społeczności romskiej, realizować lokalne inicjatywy i podejmować działania na rzecz walki z antycyganizmem.
  • Rozwój kompetencji – Akademia to szansa na rozwój osobisty i zawodowy, naukę nowych umiejętności oraz zdobycie wiedzy niezbędnej do skutecznego liderowania.
  • Spotkania z inspirującymi ludźmi – poznasz osoby, które podzielą się z Tobą swoimi doświadczeniami i będą wsparciem w Twojej drodze do sukcesu.
  • Sieciowanie – nawiążesz wartościowe kontakty z innymi uczestniczkami, a także ze specjalistkami i liderkami, co otworzy przed Tobą nowe możliwości.

Co jeszcze warto wiedzieć?

• Zwrot kosztów podróży i zakwaterowanie –  uczestniczkom Akademii biorące udział w spotkaniach stacjonarnych zapewnione pokryte zostaną koszty podróży i zakwaterowania.
  • Stypendium uczestniczkom Akademii zostaną pokryte koszty związane z udziałem w zajęciach.

Zasady rekrutacji

• Kwestionariusz rekrutacyjny – Warunkiem koniecznym, aby wziąć udział w Akademii, jest wypełnienie kwestionariusza dostępnego TUTAJ
  • Termin nadsyłania zgłoszeń: 25 września
  • Pełnoletność – osoby biorące udział w procesie rekrutacji muszą mieć ukończone 18 lat.

Nie przegap szansy, aby stać się częścią drugiej edycji tego wyjątkowego programu i przyczynić się do wzmacniania społeczności romskiej. Zainwestuj w siebie i swoją przyszłość!

Absolwentki pierwszej edycji Akademii Liderek Romskich o Akademii:

Dzięki uczestnictwu w Akademii Liderek Romskich dowiedziałam się, że jestem silna, że mogę wszystkoSamira

Udział w Akademii Liderek Romskich uświadomił mi, że mam siłę, o której nie wiedziałam. Dał mi siłę do działania i pokazał, że jestem bardzo odważną osobą. Wiem kim jestem i wiem co mogę zdziałać. Iwona

Akademia Liderek Romskich wzmocniła moją pewność siebie. Dzięki niej stałam się otwarta na świat. Poleciłabym Akademię, bo można się tu dowiedzieć więcej o sobie, spędzić miło czas z innymi kobietami i bardzo wiele się nauczyć. Agnieszka

Projekt finansowany przez Ambasadę Republiki Federalnej Niemiec

Przewiń do góry