Punkt Kontaktowy “Europa dla obywateli” serdecznie zaprasza przedstawicieli NGO, samorządów oraz innych organizacji i instytucji działających w obszarze społeczeństwa obywatelskiego na spotkanie informacyjne na temat programów europejskich “Europa dla obywateli” oraz URBACT III, które odbędzie się 6 czerwca 2019 roku w Krakowie.

Celem spotkania jest przybliżenie przedstawicielom organizacji pozarządowych i jednostek samorządu terytorialnego, instytucji edukacyjnych, badawczych, aktywistom i społecznikom oraz osobom zainteresowanym realizacją projektów międzynarodowych zasad ubiegania się o dofinansowanie w programie Unii Europejskiej „Europa dla obywateli”. Podczas spotkania przekażemy informacje o celach, założeniach i priorytetach programu, rodzajach działań w ramach programu oraz terminach konkursu wniosków w 2019 roku.

Na spotkaniu opowiemy o naszym projekcie “Kierunek przyszłość – 25 lat wolności a Romowie”, który realizowaliśmy właśnie z tego programu. Podczas spotkania zabierze głos także Aldo Vargas-Tetmajer – przedstawiciel Punktu Kontaktowego programu URBACT, celem przedstawienia programu URBACT w kontekście polityk miejskich szczebla europejskiego i światowego.

Spotkanie jest bezpłatne – trzeba się jedynie zgłosić. Szczegóły znajdziecie tu:

ogłoszenie Kraków

a program tu: