Razem z Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zapraszamy Was na bardzo wyjątkowe warsztaty – kurs edukacyjny dla dorosłych “Zagłada Romów. Pejzaże pamięci i ciszy”. Zgłoszenia przyjmujemy do 7 lipca! Udział w kursie jest bezpłatny, a sam kurs prowadzony będzie hybrydowo – stacjonarnie w Warszawie i online. Ciekawi Cię historia Romów i tego, jak sztuka o niej mówi? Chciałbyś/chciałabyś odwiedzić nową wystawę czasową w POLIN: Wilhelm Sasnal: Taki pejzaż. Te zajęcia są dla Ciebie! Zapisz się już teraz, liczba miejsc ograniczona.
Formularz, program i wszystkie szczegóły znajdziecie tu:

“Żydowskie Dziedzictwo Kulturowe” to projekt realizowany przez Polin Muzeum Historii Żydów Polskich  od  marca  2020  roku  do  kwietnia  2024  roku,  w  partnerstwie  z  instytucjami  norweskimi: Norweskim Centrum Studiów nad Holocaustem i Mniejszościami, Europejskim Centrum Wergelanda,  Centrum Falstad oraz muzeami żydowskimi w Oslo i Trondheim, a także z Żydowskim Instytutem Historycznym im. Emanuela Ringelbluma.