Aktualności

Fundacja Dialog-Pheniben wraz z 11 innymi organizacjami: ATD Czwarty Świat, Centrum Edukacji Obywatelskiej, Fundacja Dzieci Niczyje, Fundacja Rozwoju Dzieci im. Komeńskiego, Helsińska Fundacja Praw Człowieka, Koalicja na rzecz Rodzinnej Opieki Zastępczej, La Strada, Polski Komitet EAPN, UNICEF Polska, SOS Wioski Dziecięce, Stowarzyszenie Interwencji Prawnej zaprasza na konferencję prasową, na której zaprezentowany zostanie Raport Alternatywny do raportu rządu polskiego z realizacji przez nasz kraj postanowień Konwencji o prawach dziecka. Raport Alternatywny opracowany przez 12 wiodących polskich organizacji pozarządowych został przedstawiony 2 lutego 2015 roku Komitetowi Praw Dziecka w Genewie. W raporcie tym znalazły się uwagi i rekomendacje do stanu przestrzegania praw dziecka w Polsce. Konferencja odbędzie się 17 lutego o godzinie 11.00 w Fundacji Dzieci Niczyje na ul. Mazowieckiej 12/25 w Warszawie. Nie można tego przegapić!

Organizatorzy proszą o potwierdzenie obecności do poniedziałku, 16 lutego: Monika Kacprzak, mkacprzak@unicef.pl